Чарухъан

Цен аркьулри бурагъа хIуни намзе.
Це багьанна леба ратес ишхIяйзе?
Дигуй хIу хIавгьале дия мякьизе,
ЯшадирукIас хIайгар дунъялизе!

Припев:
ХIу гьаникибхIале жан уркIи бисур,
ХIу агорхIале гьава гIяпIхIабигъур.
Чарухъан гьанна намке, дарман бигъур,
Гьей хIу хIавгьале гIямру деркьудиркур.

Бура хIуни, цегъун амал бариша?
ХIу мякьизе аголе цен руиша?
Дия диги гIур гьис пешкеш дариша?
Бигъур гьанна ваши нам мякьла иша!

Дигили дицIибил цIудара хIулбе,
Варе мадирцIякьи кьутIкьуй нургъбани.
Кераагъа цацле умцуй барумбе,
Дигуй, тIутIумадири диги хIуни…


           Сарим Барият Къадарскаялис.


Рецензии