До псевдо. Еталон 2

       «Сорочку мати вишила мені
       Червоними і чорними нитками»
             /Павличко Дмитро /

Робіть, хлопці, свою справу,
Здобувайте славу.
Всіх історія розсудить,
Всадовить на лаву.

Кому – лаври, кому – терен.
Посліду чи зерен,
Всім відміряє по повній,
Своє мовить «леле!»

Чи спаде з очей полуда,
Розвінчана людом,
Чи станете розумніші,
Чи зречетесь блуду –

Проклянете свою думку,
Криву і безглузду!
Від людей ховати очі
Опустите сумно.

Обміркуйте ж усі кроки
З Європи в «європи»:
Путньо, вволю налижетесь
Заморської квоти.

Це з сусідом мали б чарку
Під духмяну шкварку –
Гей-гоп! Будьмо! Гей-гоп! Будьмо! –
Випивати з жартом.

Не в свій розум сором жити!
Мали б з ким дружити?
Ганьба, Ганьба! Щоб з сусідом
У  кров розсваритись!?.

Робіть, хлопці, свою справу,
Здобувайте славу.
Всіх історія розсудить,
Всадовить на лаву.


Рецензии