Импрессионизм

Художник нам изобразил
The artist did depict for us

Глубокий обморок сирени
A dead faint that occurred with lilac

И красок звучные ступени
And color’s loud stages like scab

На холст, как струпья, положил.
Did put on canvas really just.

Он понял масла густоту –
He realized a strength of oil

Его запекшееся лето
And his coagulated summer’s

Лиловым мозгом разогрето,
By purple brain warmed up like some that’s

Расширенное в духоту.
Expanded on a sultry foil.

А тень-то, тень все лиловей,
A shadow is more purple forth

Свисток иль хлыст, как спичка, тухнет,-
Like match a whistle (whip?) goes out, -

Ты скажешь: повара на кухне
You’ll say: it is a kitchen rout

Готовят жирных голубей.
To cook the fatty pigeons fast.

Угадывается качель,
It’s possible to guess a swing,

Недомалеваны вуали,
Some veils are portrayed not completely,

И в этом солнечном развале
And in this sunny break-up quickly

Уже хозяйничает шмель.
Does fuss a bumblebee in ring.


Рецензии