In Double Dimension...

no-one wakes in double dimension – when you sleep in your sleep…
you’re naked, you’re shaking and you have found
it’s impossible to lie on a cloud
it only seemed so soft but it’s beige and so deep…

horizon lies somewhere farther than sheets…
it can be reached somehow… or is it also a myth?
demarcation. – like at a lecture - of classical spheres…
why then is the dome of sky so straight and supreme…?

it’s again an illusion for the dreams are already near…
coming one after one and there’s no logic at that
for you go to sleep with your man so close and so dear
and you wake seeing you under such unfamiliar hand…

В двойном измерении...


не проснуться –
в двойном измерении: 
сон во сне...
обнаженно 
дрожишь от холода  - 
воздух свеж...
невозможно
лежать на облаке ...
тот же снег...
безупречно
казался белым ...
а ближе – беж...

за простынной долиной – 
тянется - горизонт ...
достижим ... 
непрерывность линии  -
тоже миф...
демаркация ... 
сфер  классических, 
как в изо...
почему же 
ровнее кажется –
неба кривь...?

иллюзорно...
в иной  реальности –
те же сны...
по спирали...
и нет в них логики
никакой...
засыпая   
в двойном измерении 
только с Ним-...
с первым встреченным  -
просыпаешься... 
                под рукой...


Рецензии
it’s an illusion your beautiful poem!
Best regard!
Vadim

Вадим Марков   18.02.2015 22:19     Заявить о нарушении
Спасибо, Вадим!

Елена Талленика   19.02.2015 00:59   Заявить о нарушении