Дали ми липсваш?..

Дали ми липсваш?..
Какво да отговоря?..
Само ако знаеш как
дълго в нощите не спя
и как не мога още
дълго… да съм сама,
без теб очите да притворя.
Дали ми липсваш?..
А тъй студена е нощта,
и вън припяват бели хали,
и път си търсят в мен сега
във очите и душата ми…
Дали ми липсваш…
Студ е в мен и тишина
и мръкне плач на самотата,
а тежки мисли разсъбличат
в сърцето ми горест и тъга,
и само тихо… тихо шепна:
Защо сама съм?..
Навярно знаеш  в таз мъгла
и сред толкова неказани неща
как стене всяка нощ
и песента на лятото превръща
в плач по дъх, любов… обичане?..
Дали ми липсваш?..
В душата си ми… Знаеш…
За останалото в теб…
Отговори си.


Рецензии