Раиса Александровна Носова - Устала я бесконечно..

Устала я, устала бесконечно
Надеяться и что-то в жизни ждать.
Как будто на Земле живу я вечно,
Но что-то главное я не сумела взять.

Взять? Может быть, напротив...
Отдать себя до донышка души?!
А может я права, что сердца сотен
Я не меняла в жизни на гроши.

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

УМОРИХ СЕ, УМОРИХ СЕ БЕЗКОНЕЧНО…

Уморих се, уморих се безконечно,
надявах се, в живота нещо чаках,
тъй сякаш на земята ще съм вечно,
но не успях да взема нещо важно.

Да взема ли? Може би, напротив…
Отдавах себе си до дън душа!
Май права бях, че от сърцето, стотна
не смених в живота си за грош.


Рецензии