***

Хто ми? І звідки? Де ми є?
Що за країна? Що за місто?
А чи любов у нас живе?
Ох, щось мені так гірко, слізно...

Тримаю я шматочок хліба
І відчуваю горіч на душі.
Дитині не дістали німба
Її кістки розмили вже дощі...

Хіба дитятко винувате,
Що голод, засуха завжди?
Життя відкинули за грати,
І мрії,італант туди!

Лежить дитя, завієне пісками,
Живіт набрякший,очі горілиць...
Тепер літає в небесах з зірками,
Не помічаючи земних дрібниць...

О люди! ВИ скоріше пробудіться,
Відклигайте від марення пітьми.
На вас із Африки буде дивиться
Безглузда смерть з невинними дітьми...


Рецензии