Роцвiтали в Украiнi вишнi

РОЦВІТАЛИ  В  УКРАЇНІ  ВИШНІ
      (З  Михайла  Ісаковського)
Розцвітали  в  Україні  вишні,
Землю  вкрило  біло – голубим,
До  садочку  з  хати  Галя  вийшла,
Залунав  дівочий,  ніжний  спів.

Пісня  ця  про  рідну  Україну,
Про  її  древньо - історичну  стать,
Про  козака,  якого  полюбила,
А  він  пішов  до  війська  воювать.

Сотником  боровся  на  Майдані,
Добровольцем  в  Гвардію  пішов,
Лише  згоїв  «беркутівські»  рани,
Бо  нападник  на  Донбас  зайшов.

Лине  пісня  в  небо  аж  до  сонця
А  у  пісні  цій  -  журба  й  привіт
Українськім  хлопцям – добровольцям,
Що  боронять  Батьківщини  Схід.

Проти  злого  ворога  воюють,
Хай  з  землі  своєї  проженуть,
Хай  цю  пісню  дівчини  почують
І  з  війни  живими  всі  вернуть!

Над  Дніпром  нехай  квітують  вишні,
Мати – воїн  в  Києві  з  мечем,
Хай  нам  землю  збереже  Всевишній,
А  любов  хай  милих  збереже.
               9.12. 2014р., Київ


Рецензии