краткое изложение в стихах произведения Энеида

Еней був свідком спалення Трої
І як  помирали тодішні герої
Зібрав він тих хто вижив
І Чорне море переплив
І милу Дідону він охмурив
В неї він аж два роки прожив
Навіть за Троєю він нетужив
Хотів він на коханій женитись
Але прийшов час їм розлучитись
Зевс йому про призначення нагадав
І за Чорне море він почухляв
А мила Дідона спалила себе
Останнім про це почув наш Еней
Зустрів він її лише у Плутона
Але послала його вона аж до грома
Шукав він батька свого із відьмою
Поки знайшов його серед чортового рою
Міг він подорожувати з Раю до Пекла
Бо дуже любила його богиня Венера
Обмінялися вони всім чим хотіли
Потім до табору вони захотіли
Вернувся Еней до своїх троянців
І поплили вони далі з купою ранців
Вони поплили на землі Латина
Щоб збудувати державу таку як родина
Вчились троянців чужої мови
Щоб побачить царської корони
Латин дає згоду на одруження пари
Наказав всіх, щоб молодого готували
Нікому посланці недовіряли
Але через це двоє з них повмирали
Але все одно звістку донесли
І Еней із царівною під вінець зійшли
А в кінці розказу була битва богів
За неї всі знали за десять морів
І було збудовано нове королівство
І для всіх цих троянців було там місто


Рецензии