***

Ми перекреслить не маємо доступу
Чорні рядки в історичнім підручнику.
Хто ж це придумав — з єдиного пострілу
На Україну надіти наручники?
Це  не можливо ні чути, ні зтерпіти
Це ж із якого мізерного розуму,—
Щоб Україну на виліт прострелити,
Що би, як формулу стерти із Космосу?!
Там у в окопах, у тому побоїщі,
В чортовій суміші крові і сталі,
Хлопці вмирають, на витяжку стоячи,
Молячись богу і мамі в печалі.
Гинуть, серцями в Тризуба вростаючи,
Творять історію зрубані квіти
В музику сонця, в росу пеленаючись,
Наші, життя ще не звідавші, діти!


Рецензии