Пiдступнiсть i кохання

Життя – це  гра,  хто  виграв,  хто  програв,
А  люди,  мов  в  театрі,  в  нім  актори,
Той  жив,  не  жив,  гріхи  лиш  відживав,
Нещастя,  щастя  мав,  біду  чи  горе.

Радість  і  смуток,  вірність  чи  обман,
Підступність  у  зрадливому  коханні,
Знайшов  себе  або  відкрив  талант,
Прожив  ніким  чи  був  скрізь  не  останнім.

Трудивсь,  творив,  любив  чи  воював
В  азарті  так  щоб  в  нім  палали  очі,
Тратив,  дбав,  втрачав  чи  здобував,
Думав,  діяв  в  усі  дні  та  темні  ночі.

Любив  жінок,  комфорт,  розваги,  гроші,
Хто  їх  не  мав,  лиш  той  це  не  любив,
Престиж  і  заздрість,  як  двигун  хороший,
Гнав  уперед,  щоб  краще  інших  жив.

Був  битим,  бив,  смерть  зневажав,
Виховував  дітей  аби  ті  краще  грали,
Дивився,  слухав,  зло  й  добро  пізнав -
Як  у  сценарії,  що  з  неба  нам  прислали.

Мир  чи  війна  кругом,  життя  чи  смерть,
Жив  без  мети  й  нічим  не  ризикуєш,
В  підступності  й  коханні  -  круговерть,
Все,  що  відпущено,  у  грі  своїй  відчуєш*.
                5.12. 2014р., Київ
________________________________
*Прошу  сприймати  автора  як  стороннього  спостерігача.


Рецензии