Опiвночi

Перетворитися на знак питання.
Ні, я не хочу, щоб зірок зітхання
Мій подих нагадало би тобі.
Минулий жовтень – сон.
І я – лиш сон,
УнОчі заблукалий.
На жодній вулиці думок твоїх
Немає
ні голосу, ні поступу мого.

Я – тінь, я – крапля неостиглого дощу.
Я промайнула світлом ліхтаревим,
Жовтогарячим у твоєм вікні.

Чом, серце, ти мовчиш?
Чом я не можу тЕбе цілувати –
не як сестра,
А так, неначе птах цілує Небо
І ніжно крилами зачерпує блакить;
Так, як тремтять берізки біло-соромливі,
Коли їм Вітер шепотить
Про зорі кришталевії й далекі?..

І може, й ми з тобою – зірки дві,
Загублені у віковічній тиші.
Я відчуваю, як крокує вірш твій
По білим лезам невимовного жалю
Опівночі.

Декабрь 2014


Рецензии