хл бороб

Я поважаю свою працю
я полюбляю свій комбайн
життя вважаю я за вдачу
хоч вже триває другий тайм

коли я за кермо сідаю
двигун вмикаю і пою
то запах хліба відчуваю
цей запах я боготворю

рубаха до спіни прилипла
сідниці стерті до крові
педаль мозоль стопи натерла
машинне масло в рукаві

но я броздю широке поле
завуджую майдан хлібів
колос'їв строй ложу до долу
щоб ситим було місто Львів

щоб у Донецьку і Херсоні
в Одесі, Рівному, в Криму
в садку, в крамниці, на пероні
хватало хліба кожному

в війну, велику – вітчизняну
в блокаду сто двадцять пьять грам
людині хліба виділяли
чинившим опір ворогам

тому й пишаюсь хліборобством
тому й не сплю декілька діб
борюсь с місцевим неподобством
щоб українці їли хліб

бо хліб єдина річ у світі
що приїдання  не несе
тому з усіх продуктів свіжих
Хліб поважаю над усе


Рецензии