тече Дн про

Тече Дніпро крізь тисчі років
між двох сусідів берегів
між скель зубастих і порогів
крізь друзів і крізь ворогів

південних памьятає греків
славетних бачив тут сармат
північних він сплавляв варягів
плескався в ньому й Митридат

По ньому свій ясир сплавляли
ногайці, турки-вороги
їх козаки перехопляли
заливши кров’ю береги

тут браконьєри зловживали
терпінням держінспекторів
ікру із пуза вирізали
знешкоджуя приріст хвостів

притоки вічні що впадають
Самара, Псьол, Сура, Оріль
і чистотою наповняють,
е в цьому позавічний стиль

брудних відходів позбавляясь
реанімує сам себе
і нам до столу посміхаясь
криштальну рідину несе

в моїм житті як Українця
Дніпро важливу грало роль
то свята ливши через вінця
то в серці збуджуя вогонь

усе приносив я до нього
кохання, звари і журбу
йому як з щирим серцем друга
пісні українські пою


Рецензии