в зерунки Укра ни

Напевно візерунки України
людина кожна бачила не раз
вони несуть історію країни
не викликав існуючих образ

багато в світі вишиванок
спідниць, фатірок і хусток
зі співом вишитих ділянок
руками лагідних жінок

не мало в світі Українок
що візерунки на очах
народжують немов барвінок
мов мрії у далеких снах

вдивлятись треба дуже щільно
нам візерунки кажуть все
чим жила наша Україна
і що вона в собі несе

тут біль знешкоджених героїв
і патріотів від душі
обличчя змінених кордонів
жебрацька доля у межі

тут небо визера блакитне
летить лелека в небі тім
і рано вранці недостиглим
закутує туманом дім

тут є стрімкі Карпатські ріки
є степові гулкі потоки
ті що на душу наче ліки
є мілководні і глибокі

тут колосисте житне поле
і переспіви коноплянки
довгі трембіти славлять гори
у лісових тонув ділянках

тут на вустах хвала Ісусу
палке кохання до Країни
тут дідусеві довгі вуса
це Християнська Україна

тут є від Мати віра в Бога
і є від Батька віра людям
і кличе в далечінь дорога
і борщ з галушками на блюді

все є у рідних візерунках
і пам’ять нам дарує віру
 в те що нащадки не байдужі
без нас не лишать Україну


Рецензии