Добрата новина

ДОБРАТА НОВИНА

Добрата новина не се прощава.
Тя дар е Божи
за духа възвишен.
Дар такъв
бездарника предава?!
Усмива го
и прави го
излишен.

Добрата новина не се продава.
Тя дар е божи
за света измъчен.
Награда
за надеждата съзряла
в копнежа
скрит,
трагичен
и отлъчен.


Добрата новина не се предава.
Тя е бунт
за злобата
в очите.
С топлината си
ни завладява.
С добротата си
громи злините.
5.12.2014г.
;


Рецензии