Коли блискучий...

Коли блискучий сніг бiлiє,
Поля як аркуші лежать, –
Моя душа про вiчне мріє,
Думки за обрiй знов спiшать.

I день, який Господь дарує
Я прагну чистим зберегти.
Навколо грiх серця плямує.
Нема у грiшникiв мети.

Крокую полем бiлоснiжним.
Земна не вабить марнота,
I чую з неба Голос нiжний,
А в ньому Вiчна Чистота.

I знову мрiю про небесне, –
Душа летить, як дивний птах.
Де, мiй Господь, там все чудесне!
Живе Іісус в моїх думках.

Яким же чистим стало поле –
Як бiлий аркуш для листа.
Я обiцяю, що нiколи
Не плямуватиму Христа.


Рецензии