Дн пропетровськ

Днїпропетровськ – це рїдне Мїсто
для дво мїльонїв громадян
а може й набагато більше
лишивших серце тут слов’ян

для мене це дитинства проза
коли Батьки були живі
коли старших братів погрози
сприймались мною у ножі

на Набережній Перемоги виріс
Мандриковка кормила нас
сади обносили крадучись
підвищуя майстерний класс

в Дніпрі вудили різну рибу
гриби збирали на косі
і гріли загорілу спину
ми на бетонній полосі

до мене друзі завітали
з під лоба Батько поглядав
а Мати біляші метала
їв кожний скільки забажав

коли став парубком веселим
пізнав кохання і розваг
тоді ж здійснилась перша мрія
що народилася у снах

тепло, с колишньою дружиной
крокуючі біля Дніпра
я групувався як пружина
торкаючись Її стегна

всі подумки пов'язані з цим Місцем
всі спогади облишені мені
для мене як для Батька й Українця
немае Міста краще на Землі


Рецензии