Я бяскрыудны стары кот

 
Стары  кот, за  мышкай  гнаўся
Зразумела  не  для  спорту
Ён  злавіць  яе  стараўся
Перагрысць  хацеў  аорту
            Ну  дагнаць  не  ўдалося
            Слоўцы  ён  пусціў  умела
            Напалохаў  цябе  хтосці
            Ой  якая  ты  не  смела
Не  бандыт  я,  не  разбойнік
Я  бяскрыўдны  стары  кот
І  хай  бог  табе  дасць  веры
Я  ўжо  кот,  наабарот
            Я  прызнаюся,  каб  знала
            Нават  сорамна  сказаць,
           Ты  мяне  зачаравала
            Я  спяшыў  цябе  дагнаць
Не  магу  я,  нават  есці
Не  магу  я,  ноччу  спаць
Прыгажунь  бачыў  нямала
Ну  табе  ўсе,  не  пад  стаць
            Я  такіх,  не  бачыў  з  роду
            Ты  як  лебець,  паміж  хваль
            Ты  вянец,  гэтай  прыроды
            Я  не бачыў,  такіх  краль
У  мышкі  сэрца  зашчыміла
І  кудасці  прапаў  страх
Чуць  прысела  з  асалоды
Апынілася   ў  зубах


Рецензии