Тогава...

Ще бъде нощ - сама и неуютна,
в която две души ще спят отделно.
От нея всяка следваща минута
ще спомня за отминал понеделник.

Ще бъдат подредени светлините,
а клаксоните ще надават врява.
Ще търсиш споделеността в очите,
а аз ще ги притворя... И тогава

снежинките ще образуват щампа
от лед върху стъклата стари.
Ще кацна върху нощната ти лампа
и ще те стопля в онзи януари...


Рецензии