Кем ничек...

Кем ничек булдыра ала инде
Шулай узенэ кирэк юл сала,
Бик телэсэн куйган максатларга
Якын гына, без барыр ара...

Алга куйсан барлык телэкне
Бурыч тугел утэп булмаслык
Бисмилланны эйтеп эжер эйтсэн
Юктыр эшлэр башка сыймаслык.

Кырын басмый, гонахка кермичэ
Максат куйсан барлык эшлэргэ
Сабыр гына, уйлап хяр адымны
Син яшэрсен, укенми уткэнгэ...

Матур тормышларда бик телэсэн
Яшэп була чынлап тырышсан,
Узен сойгэн кешен кочагына
Кереп була,чынлап жан атсан.

Бары акыл белэн эш иткэндэ
Була таулар кучереп ояргэ,
Барысын оныттырып,тик узенэ
Караттырып була, сояргэ.

Вакытында дэшми кала белсэн
Тыя алсан эгэр нэфсенне,
Ачу тулы кузлэр елмая алмый
Алдап булмый, хазер беркемне...

Кем ничек булдыра ала хазер
Юл салалар коткэн уренэ
Ожмахта яшэргэ булса телэк
Коттерми ул, бэхет куренэ!

Тик шулай да онытмасак иде,
Бары изгелек кайта нур булып
Барысын таптап юл саласын икэн
Син калырсын, бары хур булып!
 


Рецензии