Хмари

Збираючи камні,
Як і збираючи вишні,
 Світ на долонях тримаєшь ти
Так небезпечно.
І обернешся,
Як обернувся би кожен,
Коли собі в спину почуєш –
Приречений.
Але ж ти не воїн,
Не син індіанських мисливців,
Тобі твоя гордість
Стоїть лише на заваді.
Ти спокій знаходиш
То в небі,
То в змушених марах,
 А то і в звичайній жіночій помаді.
Та як би хотілось...
Хоч в снах...
Скальпи здерти ворожі,
Підкреслити силу природи,
Що рветься
Звідкізь із грудей.
Ти спостерігаєш –
 Що там за вікном,
 Смієшся, сумуєш,
Благаєш Сонячної погоди... 

2 сен 2009


Рецензии