Натянулись гитарные струны... , пер. А. Блока

The guitar strings were drawn,
Heart waits.
Touch it with a young voice -
It sings well!

And the old man before a choir
Tromped with feet.
Burn me with your eyes, voice,
Ksyusha, sing!

The guttural sounds then
Went out,
As if in silver the dark hands
Wrapped round...

The delirium of passion,
Rave of love...
The unbelievable happiness!
Na! Take now!

19 december 1913

----
    * * *

Натянулись гитарные струны,
      Сердце ждет.
Только тронь его голосом юным -
      Запоет!

И старик перед хором
      Уже топнул ногой.
Обожги меня голосом, взором,
      Ксюша, пой!

И гортанные звуки
      Понеслись,
Словно в се'ребре смуглые руки
      Обвились...

Бред безумья и страсти,
      Бред любви...
Невозможное счастье!
      На! Лови!

 19 декабря 1913


Рецензии