Двухсотрiччя Шевченку

Сьогодні, Тарасе, тебе прославляють,
Нелегко жилося тобі на землі...
На день двохсотріччя вірші почитають
По всій Україні і даже в Кремлі.

Якби ти піднявся з могили, Тарасе,
То чи б Україну свою ти пізнав?
Де діток маленьких навчають у класах,
Всі ситі й обуті...Цього ти бажав?

Дивися - машини, квартири і дачі,
Здається все добре,чого ще просить?
І люди хороші та ще й не ледачі,
От, жити в любові та Бога хвалить.

Але придивись,знову кличуть на битву
І як зрозуміти із ким і за що?
Он вже злії сили війни гострять бритву,
На бій призивають, кричать казна що.

За правду воюють... А де вона правда?
Народе наш славний, здержи кулаки!
Людей розділяє ненаситна банда,
В овечії шкури оділись вовки.

Чому нещасливі у вільній країні,
Де люди хороші, родюча земля?
Пошли, Боже, спокій моїй Україні,      
Благає Тарас, бо то мрія моя!


   9.03.14р.


Рецензии
Ще тоді Тарас наш розумів,
Що народ той стогне від панів.

Александр Русский 2   11.12.2014 13:01     Заявить о нарушении
Бо пани все розкошують,
Плачу людського не чують...

Спасибо, Александр! С благодарностью!

Надежда Троян   11.12.2014 19:00   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.