***

Як тебе не любити, Києве мій

Величний і сучасний Київ бере початок свого існування ще за полянського князя Кия, який є його батьком. Одне з найстаріших міст Європи, засноване в кінці V століття на берегах Дніпра, було столицею полян, Русі, Київського князівства,Української Народної Республіки, Української Держави та Української Радянської Соціалістичної Республіки.  Та й до тепер за Києвом закріпилась слава Матері міст Руських. Києву пророчили славу великого міста. На початку свого існування прикордонний характер міста був ласою мрією для загарбників та кочівників, що послужило відправною точкою зародження козацтва. Наразі на відміну історичній частині Львова, сучасна столиця України поєднує в собі різноманіття епохальної архітектури, яка розбавлена колоритом багатьох історичних пам’яток. Серед яких всесвітньо відомі – Києво-Печерська Лавра та Софійський собор, як одні з найстаріших історичних центрів Східної Європи та християнства, що віднесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Подивитися і відчути автентичну енергетику історичних місць Києва щороку приїздить велика кількість туристів. Аналізуючи історичну спадщину міста від його зародження і до сьогодення, можна точно сказати, колиска історії України у Києві. І надія на те, що його пуповина не попаде в руки «чорним історичним археологам» ще є. Бо ж, як обіцяв Славко Вакарчук, все буде добре.


Рецензии