Сонца -на беларускай мове-

Сонца нас не пакiдае,
А часова адыдзе.
Усю магутнасць зноў збiрае,
Каб сагрэцца ў вадзе.

Каб сагрэць сваёй пяшчотай
Сцены новенькiх дамоў...
Адпускайце без прыгнёту
Ваша Сонца ў цень лясоў.

Хутка свечка дагарае,
Калi ў час не пагасiць.
Хутка дах з усiх зрывае,
Калi газ не адключыць.

А пачуццi не ўходзяць -
На iмгненне леглi спаць...
I схавалiся - не знойдуць,
Будуць у госцi iх чакаць.

Сэрца бузде ў парадку,
Толькi вы без лiшнiх слоў
Адпускайце для разрадкi
Ваша Сонца ў цень лясоў.


Рецензии