Што было далей, чуць хацели

Крытыкаваць  другіх  мы  любім
Пяём прыгожа,  нас  пасмей
Мы  праглынём  таго,  як  муху
І  зробім  шчэ  яму  бальней
         Звяры  ў  лесе  сход  сабралі
         З  дакладам  выступіў  мядзведзь
         Прыводзіў  доўгія  цытаты
         Як  лес  у  стратах  мог  згарэць
Што  прамаргалі  свае  планы
І  як  пазбегчы  сей  заган
Данес  да  ўсіх  ён  справаздачу
І  план,  як  выканаць  той  план
          Пасля  за  крытыку  ўзяўся
          Малоў  язык  яго,  як  млын
          Усіх  бічаваў  і  недахопы
          Гарчылі  быццам  бы  палын
Забуцце  вы  пра  ўсе  асобы
Слава  ляцелі  ад зубоў
Бо  гэты  сродак самы  верны
Супроць  чынуш  і  балтуноў
          Зладзюг  і  разных  марнатраўцаў
          І  загарэўся  гэтым  крот
          Начысціню  ён  стаў  выкладваць
          Што  тут  увесь  мядзвежы  род
Што  наш  мядзьведь сабраў  радню
і  даў  ім  лепшую  арцель
Рахункавод  там  і  бухгартар
Кожны  сваяк  яго,  круцель
           Усё  крадуць і  заганяюць
           І  так  разнес  ён  махляра
           І махінаціі  мядзьведзя
           Што ён  рабіў  упатая
І  думаў  ён,  каюк  мядзьведзю
Не  быць яму,  больш  старшынёй
Што   яго  выганяць адселя,
З усёй  абманщыцай -  раднёй
          І  вось  праўленне  выбіраюць
          Бабер,  ваверка  і  пчёл  рой
          Куніца,  выдра, тхор з  янотам
          Усе  за  мадзьведзя  ішлі  гарой
Што   далей,  вы   знаць хацелі
Скажу   праўду,  не  сакрэт
Мядзьведзь крата,  із лесу  выгнаў
Што  падрываў,  аўтарытэт


Рецензии