Йоклый мы икэн безнен энилэр?

Белмэгэнбез, йоклый иде микэн
Устергэндэ безне энилэр,
Бу сорауга жавап бирэ алмый
Кечкенэ чагында бэбилэр.

Узем инде эни булгач кына
Бу сорауга жавап таптым мин
Тоннэр буе безне йокласын,дип
Бишек жыры жырлап,бактын син.

Тоннэр буе карават кырында
Кузенэ хич йокы кермэде
Инде без усэ башлагачта
Эни  хаман йокы белмэде!

Эни котте безнен торганны
Жыеп озатырга мэктэпкэ,
Кон буена без кайда йорибез
Барысыда микэн тэртиптэ?

Кем белэн аралашабыз,кем килэ
Эни юк чагында кунакка,
Беренче мэхэббэт, язлар килу
Эни йорэге сызлый хяр чакта...

Уку йортларында белем алып
Ничек йори микэн балам,ди
Шалтыраулар, хатлар килмэгэндэ
Эрнеп сызлый,йорэк ярам,ди.

Туйлар житэ ,балдаклар алына
Эни мыш-мыш елый почмакта
Энием бэгьрем мин киягэ чыгам
Мин бэхетле жылы кочакта.

Эни утырып тоннэр буйларына
Ак кулмэклэр тегеп кидерэ
Шул кулмэккэ куз нурларын салып
Бэхетен булсын диеп илерэ.

Изге,матур тормышкайлар телэп
Бэхет телэп безне озата,
Инде хазер узем менэ ЭНИ
Эле ул хаман мин дип ут йота...

Эни бэгьрем буген икэу бергэ
Шатланабыз бэби туганга,
Йокла эйдэ газиз балакаем!
Янэшэндэ шундый тыл булганда...

Дэу эниен белэн икэу бергэ
Йокламабыз тон буйларына,
Куз алдыннан утте сызылып еллар
Йомшак сузен хаман уйларымда.

Сойлэшергэ сузлэр бик куп эле
Озак еллар бергэ булырбыз
Йоклый микэн ЭНИЛЭР,юкмы сон?
Анысына без жавап табырбыз.

Узем менэ ЭНИ булгач кына
Инде анладым мин барсында
Йокысыз уткэн барлык тоннэренэ
Бурычлыбыз ЭНИ каршында!

С ПРАЗДНИКОМ ВСЕХ МАМ ПОЗДРАВЛЯЮ! СЧАСТЬЯ И ВСЕХ ЗЕМНЫХ БЛАГ))))))))))))


Рецензии