Життя

Слухай не байдужий ,
Рима ця для тебе .
Якщо життя цінуеш ,
То ,вірить в щастя треба !
Життя летить так бистро ,
За ним бігти не треба !
Добийся сам усього ,
Звали зірки із неба .
Не смійся ти із злиднів ,
Бо сам ти бідним станеш !
Не вспінеш оглянутись
Як ноги вже простянеш .
Залиш про себе згадку
Для людства , для родини .
Залиш свойом нащадку ,
Історії краплину .
Якщо тебе дразнили ,
Із малку глузували ?
То знай , в очах їх зрада
І в пам`яті провали .
І не звертай увагу
На их жорстоких дурнів .
В них в головах опилки !
Вчинків нема розумних !
Колись вони відчують ,
Всю біль твою , образу .
Ти пропускав крізь сльози ,
А їм влетить відразу ж .
Іди вперед неспинно ,
По тих життєвих сходах .
І доля посміхнеться тобі ,
І дуже скоро ,
Той хто сміявся за спиной
Той там і залишився .
Ти доведи що гідний ,
Путь твій не зупинився .
Люби людей , цінуй закон ,
Обов`язки і право .
І ті хто ззаду за спиной
Помітять що не праві .
Твоє життя в твоїх руках ,
Ти майстер своєї справи ,
Зведи над головой свій дах !
Постав крепкий фундамент !
Що б не зламав його ніхто ,
Ні ворог , ні поразки .
Добром відповідай на зло ,
Кажи завжди будьласка !


Рецензии