З музою в ресторан

Якось ввечері з музою разом
Забрели ми в якийсь ресторан.
І підбіг із меню до нас зразу
Молодесенький офіціант.

Ми замовили тістечка й каву,
Ну а муза іще й з коньячком,
Підморгнула: "Як тут цікаво!"
І вказала на дам за столом.

Три подруги сьобають каву
І манірно жують канапе...

- Глянь, душа у двох чорна, лукава,
Ну а третя - ні се і ні те.
Щоб вважали усі їх за пані,
Взяли шмаття собі в "бутіках",
Ну а та на копійки останні
Закупила й собі: "Я така..."

А в куточку, он бачиш, не горда,
Вже годину якесь п'є зело.
Вона ладна тут вийти й за чорта,
Тільки щоб не вертатись в село.

А он "таточко", лисий, блискучий,
Взяв коханку свою на курорт.
А її навіть совість не мучить.
Він і шубку їй купить ще, от!

- Щось сьогодні ти зла, моя музо.
Он, весела і дружна сім'я!

- Так, сьогодні той дядечко - тузом:
Проїдає свого хабаря.
Знов квартира "відходить наліво" -
Маклер з радощів дома стриба.
А ще вчора у "туза" слізливо
На прийомі була сирота...

- Он джиrіти гуляють з Кавказу,
За багатим столом джеркотять!

- Хм, паспортистка погодилась зразу
"Ксиву" липову дорого дать...
А бармен (бо вони вже п'яненькі,
Ну а він в своїй справі мастак)
Замість "Хенесі" їм потихеньку
Наливає дешевий коньяк.

- Може, годі. Скажи щось хороше,
Бо вже тістечко навіть гірчить.

Усміхнулася мило:
- Так, прошу:
Юнка... хлопець душею тремтить.
Їм свічками виклали серце,
Всередині - з троянд пелюстки,
І шампанське стоїть у відерці.
Він в коханої просить руки.
Та вона вже про все здогадалась,
Бо ковтнула обручку й бісквіт...

І тут з музою ми розсміялись:
- Викликаймо додому таксі!


Рецензии