Болить земля

Болить земля. I плаче тихо-тихо.
Зґвалтована чужим байдужим лихом, 
Втомилася земля, як скорбна мати, 
Синiв своїх в могилах обiймати.
 
Болить земля. Просякла кров’ю й потом, 
Ридає разом зi своїм народом, 
У тих сльозах, у полум’ї й багнi 
Печальним лiтом дозрiвали врожаї.
 
Болить земля, розділена межею, 
Болить за те, що гинуть через неї, 
За те, що краяти i рвати на шматки
Свою країну хочуть земляки.
 
Болить земля, натомлена вiками, 
Болить, немов душа болить у мами.
Росте замість пшеницi попелище, 
А діти змінюють свій дім на кладовище.
 
Болить земля. I стогне тихо-тихо, 
Оплакує своє прокляте лихо.
Втомилася. А люди все воюють.
Змирилася. Однаково не чують.


Рецензии
В1д плачу виснажено втихла.
Як немовля в колисцi. I... заснула.
1й сниться те , до чого звикла:
Як з громом жито спалахнуло.

Здаеться, хмурить бровки матiнка. Розлютиться - всiх з дому повиганяе.

Андрий Кущ   02.12.2014 22:57     Заявить о нарушении