Amara-i viata prin straini

Doamne, repede trec anii,
Nu vor ei stea pe loc,
Am plecat tinar de-acasa
Sa-mi gasesc si eu noroc.

Am lasat mama si tata,
Varsind lacrimi la fereastra,
Varsau lacrimi si vorbeau
Ca de azi ei fiu nu au,
Nu le-ajunge sanatate
Sa-l mai vada ei vreodata.

Am plecat in tari straine,
Unde nu aveam pe nimeni.
Numai munca si amar,
Fara bani in buzunar.

Am muncit eu ani de zile
Pentru hoti mari si talhori,
N-am stiut ce e odihna,
Nici de sarbatori mai mari.

Am primit o veste mare-
Ca parintii nu mai sint,
Casuta cu stuf si paie
De ploi mari s-a risipit.

Ma intorc apoi acasa,
Unde rudele-am lasat,
Nicaieri nu e mai bine,
Decit linga ai tai in sat.


Рецензии