Декемврийска картина

Напук на хубавото време
снежинки носи есента.
Върти ги в танц и ги подема
по декемврийски радостта.

Ветреят горе два-три листа -
карминен, изумруден, жълт.
И отвисоко гледат писта
как в преспите проправя път.

Пристига зимата, Ей тука
камбанки празнично звънят.
А дядо Мраз намръзнал чука
по стъклената снежна плът.

Две свраки весело бърборят,
клюкарстват, кацнали на храст.
В очакване са всички хора
Исус да дойде между нас.


Рецензии