Ноемврийска картина

Слагам слънце във джоба.
С плод от кестен в ръката
пазя в себе си обич
за безсмъртното лято.
 
Есента ме опива
с вкус на кипнало вино,
в преораната нива
на небето си синьо.
 
Ала нейде из нея,
гледам вятър как емва
върху златна постеля
снежността на ноември.


Рецензии