Я з сивих пагорбiв

Я з сивих пагорбів несу тобі казки,
Що вітер вербам шепче на світанні.
Прийми мої дари – слова останні,
Нехай летять до тебе ластівки

Мелодій осені, що жевріє вогнем,
Багрянцем падолисту облетілим.
Залиш собі на згадку ті надії,
Що ними я жила. І день за днем

Вдивляйсь в тумани, як в забутий спомин –
Не відшукати з потойбіч стежин,
Колодязь із мерцями – міст один.
Найпотаємніших секретів білий спокій

Зима принесе з крижаних вершин.
Столітній сон. Грай вітре колискову!
Розпачливо-холодну. Тихим словом,
Плети тенета з срібних павутин.

Засну собі під бузини кущем
Коріння зла, а квітне дивним квітом.
Дитя богів забутих - подих літа,
Чаклунство й святість латаним плащем

Дарує доля. Лине стиха казка барда -
Про білий люд і чорнії серця,
Про ляльку з воску та чужу печаль
І вітром півночі рида розбита арфа.

27.11.2014


Рецензии
Юліана, як завжди - проникло і казково!
Всього найчарівнішого!))

Ирина Бернацкая   20.12.2014 13:00     Заявить о нарушении
Дякую, Ірино! І Вам всього казкового.

Юлиана Отступникова   23.12.2014 20:49   Заявить о нарушении