jest studentka,

Dobry wiecz;r, jak si; macie?
Dawno si; nie widzieli;my,
Bardzo d;ugo. Co to znaczy,
Ju; pier;cie; na palcu wciska?

Cudo! Nie, to niemo;liwe!
Kto tw;j m;;? Ile ma lat?
Czy przystojny, bardzo mi;y?
Jeste;cie dziewczyna ;adna.

Nie wiedzia;em, kiedy ;lub by;.
Pozdrawiam w takim przypadku
Pokaza;a swoje z;by -
To w;o;y;a moja matka.

To dlatego, aby tutaj,
W Kijowie studiowa;a
Mam i ksi;;kі, i komputer
Uczy; si; dawno chcia;a

- O, przepraszam, nie wiedzia;em
Pa;stwa po;o;enie.
...To znaczy, ;e mnie czeka;a...
- Prozh;?
- Do widzenia!

© Dmitro Bezkrowni


Оскільки деякі літери не читаються сайтом "стихи.ру", то й нехай. Хто знає польську, зрозуміє..


Рецензии