Гарна, як весна

Кумi Валентині посвящається



Гарна, як весна!
Як кремiнь тверда
Горда, як пава
Та ще й молода!

Ступає поважно,
Та ніби й щаслива,
Богині під стать,
Легка й горделива.

Як сонечко сяє
Посмішка в устах,
І будь - яка праця
Згорає в руках.

Та оком питливим
У душу заглянь,
Тріпоще серденько,
Як загнана лань.

Є місце коханю,
Без міри добра,
А в погляді яснім
І сум, і журба.

Де бродиш козаче,
Якого чека?
Сльозинки росою
Умита щока.

Знайди ту стежинку
До ласк і кохань,
Неси їй дарунки
Та часу не гай.

Легка й горделива
Богині під стать
Чекає дарунок –
Що долею звать.

2009 г.  с. Трихати


Рецензии