Мове

Мове.

Ганьбілі, ламалі
Палякі ды русы,
Ёй скуру здымалі
Зажыва стужкай.

Маскавіты глумілісь,
Кіпцём пластавалі,
Пад знакам сярпастым
Цябе катавалі.

Вякамі глумілісь,
Ды й рады не далі:
Чужыя нагады
Чужымі засталісь.

А сёньня ўжо досыць
І, мабыць даволі,
З яе пазяхаці,
Ламаць і няволіць!

І хай нашы словы
Сал'юцца мо рэкі,
Дзе мова з народам,
Заўсёды  бяссьмертна!
-9.11.14.


Рецензии