Ey, Istanbul, benim kanimda sen varsin

Ey, Istanbul, benIm kanImda sen varsIn.
Ya ben Bosfor martIsI sankI.
GecelerIn gozlerIme uyuku gIrmIyor,
KulagImda derya-denIz seslerI.

LalelI ustunden ucarken bayIlIrIm.
Sahane manzaralarIna ben cok asIgIm.
BurasI ne guzel bIr bIlsenIz!
Ne gucunuz kalmaz, ne aklInIz.

BIzIm Sultanahmet butun dunyanIn goz nurudur.
Her tarafta turk yemeklerInIn kokusudur.
Ne soylesem, ne yazsamda anlatamam
Neler IcIn bu kadar hos oldugunu memleketIm.

Anlatamam hIslerImI azan dInlerken.
Butun dunyamI unutup Imam ardIndan:
Ashadu Illa-la Ilaha Illa-llah
Her Musluman alemInIn vazIfesInden.

Ben bIr martIyIm, bu yuzden
Omrum boyu denIzlere bakIyorum.
Ben cok memnunum serbest hayatImdan.
Bosfor sularInda yasIyorum.

BunlarIn herseyI benIm evImdIr.
HerhangI ses, yada koku, yada bIr hareket.
Ey, Istanbul, benIm kanImda sen varsIn
Kaderde ne yazIlsa, o olsun.

 


Рецензии