Аляска

"Ще разтопя Аляска"
               Павел Горинов

Зад дивото плато Наска
се скрива залезът ален.
Аз - плачещата Аляска -
съм огън с вода запален.
Разливам в чаши шампанско,
да те омая успявам.
С разяждащо постоянство
превръщам скалата в лава.
Космическата совалка
ме връзва в твоя препаска.
Дари внимание малко
на смръзналата Аляска.
От чашата снежно вино
откъсвай зимни лалета.
А слънчевата активност
ще разреди ледовете.
И с думите е възможно
да ме стопиш като с ласка,
понеже това го можеш,
а аз съм твоя Аляска.


Рецензии