Не расцiце крыуды сад

Не расціце крыўды сад.
Пашкадуйце глебу.
Падыміце свой пагляд
ад зямлі  да неба.

Вас аблашчыць залацень
сонейка. А зоркі
паразгоняць чорны цень
па-над поўні коркай.

Ім адтуль усё відаць—
нас усіх, усякіх:
і хто сее дабрадаць,
і хто— злыя "бякі".

Ды нябёсы дораць свет
кожнаму— пароўну,
хто б ні быў ты— пустацвет
ці бутон шыкоўны.

І залева ўсіх і ўсё
поіць, незалежна
ад таго, як хто жыццё
нішчыць ці кунежыць.

Гэткім чынам вучыць Бог:
у жыццёвых цернях
не збіваць нікога з ног,
а любіць— бязмерна.

А таму, сястрыца, брат,
каб не мець неўрозаў,
Не садзіце крыўды сад.
Лепш  разводзьце розы!


Рецензии
Цудоўна, Лаззаро! Крыўда, як дрыгва, зацягвае і не дае рухацца да Бога...

Наталья Кун   19.11.2014 13:35     Заявить о нарушении
Дзякую, Наталля!

Лаззаро   02.12.2014 10:10   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.