К Богородице2

 О, Бога рождшая, внемль радость, -
во девстве вечно пребыва.
С Тобой Господь; и блага святость
Тебе навеки отдана.
Во женах Ты Благословенна,
плод чрева Твой Благословен,-
от уз греховных душам нашим
родила Бога - Спаса всем.
Достойно есть, як Тя блажити,
Свят Богородица жива,
Присноблаженна, Пренепорочна,
и Матерь Бога мира вся.
Всех херувим наичестнейша,
выш серафимов всех славней,
Ты, без истленья, Бога рождша,
сущ Богородица нам всем!


Рецензии