Согъэлъатэ

Бещтокъуэ. Хь-рэ Бицу А-рэ деж

Дэрэжэгъуэ фэзытынур сэрмырами,
Фи ещанэу удз Iувыр согъэджалэ.
Шэмэджхэр зэгъусэу дымыуIуами,
Сывдеуэнщ къэсыхун теуэгъуэ.
«Шхуэшх апщийкIэ» нэф зысщIрэ сывблэкIамэ,
ИтIанэ сэ сымакъуэулIт?
Ди жылэм ар нахьэсыжамэ,
НэлаткIэ къуажэр къыспежьэнт.
ЕмылъэIу щIыхьэхуу,
Гъусэ сыфхуэхъуауэ,
Аргъынэ щIэнэ сIэщIэкIамэ,
ТкIийуэ фыкъызэмыгий.
Лэжьэгъуэ махуэр зи кIыхьагъым
Зэ мыхъуми псыхьэ фыхуеинщ.
Уэгунэ бзур къызыхуигъэщIар
ЦIыху гуащIафIэр армэ,
ЛэжьэнкIэ пщIэ къызытезнэнкъым.
Пщэдджыжьым си нэр къызэтесхамэ,
ФIым сыкъыщIотаджэ!
Сеуэху сыдж уадэм псалъэ къыщIэсIукIым,
Iэгъуэблагъуэр къегъэпсалъэ,
Щхьэмрэ Iэмрэ здэзгъэлажьэм,
КъыщIызогъэдз усыгъэ.
ЗэрыбкIэ сызэрытхэм,
Iуэхур жыжьэ егъэкIуатэ,
Уафэм къехуэха гукъэкIхэр
Телъыджэщ, 
Ахэм согъэлъатэ!


Рецензии