Повiсть

Зруйновано безгрішні брами Раю,
Криваві версти стеляться до ніг
Й похмуре небо, коване зі сталі,
Ковтає вибухів вогненний слід.

Десь там, в горнилі Пекла, найдорожчі.
На їх плечах країни майбуття.
Взяли на себе вкрай тяжезні ноші
Й несуть, зціпивши зуби і серця.

А тут, в тилу, ціна своя - чекання.
Перон вокзалу - наче рідний дім :
Стрічають зболені дружини й мами
Своїх коханих й кланяються їм.

Руїни в душах й на землі руїни
Збирає Смерть свій золотий укіс,
Але майбутнє - вірю! - України
Із щастя й радості, а не із горя й сліз.

Бо на руїнах проростуть тюльпани,
Загоять рани скорбних місяців.
Й земля цвістиме вічно, наче панна,
Красива й вільна під пташиний спів.


Рецензии