Рисунка на песен

"Когато се рисува песен"
                Райна Вакова
 
За да нарисуваш песен
трябват арфа и молив.
И Орфеев глас, нанесен
върху голия статив.
Трябват думи и надежда,
ноти, рими, че и звук.
Трябва устрем, да повежда
на проблемите напук.
 
За да нарисуваш песен
трябват прости чудеса:
сладък вкус на грозд на есен,
преродил се от реса;
музиката на пчелите,
сбрана в кехлибарен мед
и мелодията скрита
на вечерния тромпет.
 
За да нарисуваш песен
трябва дъжд да завали.
Да твориш дори надвесен
над зъбатите скали.
Да събираш от олука
капки със прозрачен звън.
И накрая виждаш: тук е
нарисуван твоят сън.


Рецензии