Бюст

В Астрахані відкрили погруддя Т. Шевченку восени 2014 р. Подія звичайно здивувала, на фоні інших подій в Росії. Тому не міг не відзначити цю подію своєю увагою.

                Сини мої на чужині, на чужій роботі.
                Дніпро, брат мій, висихає, мене покидає,
                І могили мої милі москаль розриває…
                Нехай риє, розкопує, не своє шукає,
                А тим часом перевертні нехай підростають
                Та поможуть москалеві господарювати
                Та з матері полатану сорочку знімати,
                Помагайте недолюдки, матір катувати.
                Т.Г Шевченко «Розрита могила» 9.10.1843р.
 
Главному «фашисту» Украины,
В Астрахани, открывают бюст.
Двести лет Тарасу, именины,
В честь его читают и поют.
В украинцев в честь его стреляют,
Чтобы мы в окопах и ползком,
В честь Шевченко просто закрывают,
Школы с украинским языком.
В честь Тараса разрывают флаги,
С тризубами Киевской Руси,
С «Кобзарём» в руках, напившись браги,
Едут к нам с Ростова казаки.
Из простых хохлов нас превратили
В «правосеков», «укров», «бандерлог».
Но в поэмах, вы же не забыли?
Есть пролог, а есть и эпилог.

                За святую правду-волю розбойник не стане,
                Не розкує закований у ваші кайдани
                Народ темний, не заріже лукавого сина,
                Не розіб’є живе серце за свою країну.
                Ви- розбійники неситі, голодні ворони.
                По якому правдивому, святому закону
                І землею всім даною, і сердешним людом
                Торгуєте? Стережіться ж, бо лихо вам буде
                Тяжке лихо!..Дуріть дітей і брата сліпого
                Дуріть себе, чужих людей, та не дуріть бога.
                Бо в день радості над вами розпадеться кара.
                І повіє огонь новий з Холодного Яру.
                Т.Шевченко «Холодний Яр»  17.12.1845р


Рецензии