Юлияна Донева - Моето училище

МОЕТО УЧИЛИЩЕ

От него излиташе весела глъч -
песни, закачки и врява.
Още си спомням как утринен лъч
класната стая огрява.

Беше то много, много отдавна.
На брой бяхме триста и двайсет.
Днес то умира тъжно и бавно -
учат се ромчета двайсет.

Стаите - пусти!...Със слепи очи
тъмнеят прозорците глухи.
Тихо,  ни смях, ни песен звучи -
плесен и пълна разруха.

Усещам как нещо в сърцето изщраква,
като пред гробище, сходно.
С мъка и гняв аз днес те оплаквам,
мое училище, родно.


Рецензии