Билал Адилов - Желание

Обичам твоето общуване със мен.
Без обичта ти изнемогвам, стина.
Без теб в света съм сякаш хванат в плен,
където чакам от съдбата милостиня.

Да стана искам призрак във нощта,
хилядокилометров път превалял.
И, малка пеперуда, да влетя
по бузата за миг да те погаля.

Към теб аз искам да пристъпя тих,
да видя, без и дума да прошепна,
как над писмо до мен склонила лик,
в очите ти сълзи и скръб потрепват.

Превод: Дафинка Станева


Рецензии