Iжак-чарiвник

Ліс пожовк, промок дощами
І наскрізь пропах грибами,
Бо крізь хмарність дощову
Сонце бавило траву.

По доріжці брів їжак
І надибав враз.. лисицю,
А вона голодна, страх,
Так, що зїла б і кислицю,
Та попався їй їжак…
Лапкою його торкнула,
Обкололась і гукнула:
«-От нечема, скинь піджак!
Ти ж об’ївсь , мабуть, грибами,
Що колючий до нестями,
Хто іще вдягнеться так!?

Я ж тобі кажу, як лікар,-
Тож мені не просторікуй,
Лиск хутра, -  то справжній смак,
Бо засвідчує здоров’я.
В тебе ж точно малокров’я,
Що не дуже добрий знак…»

Їй їжак відповідає –
Хутра панства поважає,
Та що він, як чарівник,
Опиратись лискам звик.
А хто вколеться об голку
Перетвориться в гриби
І відома навіть вовку,
Ця відвертість не аби.

« - Бачиш, он стоять лисички.
То ж були твої сестрички,
А торкнулися голок –
Відібрало голосок.
Ти, як лікар перевір.
Хочеш вір, хочеш не вір.»

Лиска як його почула,
Наче голку проковтнула.
А в оселі їжака
Є пожива, ще й яка!
На обід смачні лисички
Руді звабливі сестрички!
                ---
Восени нас ліс годує,
Ще й казками почастує:
Величає їжаків
як сім’ю чарівників.


Рецензии
просто не можу повірити, що таке можливо, не можу повірити..Чому немає на кижкових полицях "КНИГА ДЛЯ ДІТЕЙ" такої красоти, істинності, мудрості форми, та повної гармонії форми та змісту...з надією на таку невідкладну реальніть, Наталья

Санатана   08.09.2015 13:38     Заявить о нарушении