А. Пушкин. Любви, надежды, тихой славы...

Любви, надежды, тихой славы
For love and hope, and quiet glory

Недолго нежил нас обман,
Indulged fraud not long time us,

Исчезли юные забавы,
There disappeared young frolics’ worry

Как сон, как утренний туман;
Like sleep, like morning mist did just;

Но в нас горит еще желанье,
But a desire’s been still burning

Под гнетом власти роковой
In us, through weight of fatal rule

Нетерпеливою душой
We’ve been a country call absorbing

Отчизны внемлем призыванье.
With an impatient soul that’s full.

Мы ждем с томленьем упованья
We wait for time of saint undue yet

Минуты вольности святой,
With a some soaking kind of hope,

Как ждет любовник молодой
Like a young lover’s waiting for

Минуты верного свиданья.
The minutes of a faithful soon date.

Пока свободою горим,
Till freedom with we’ve burning been

Пока сердца для чести живы,
Till our hearts are live to honor,

Мой друг, отчизне посвятим
My friend, let to home land be keen

Души прекрасные порывы!
With fair soul fits and those for!

Товарищ, верь: взойдет она,
Believe, my comrade: there will rise

Звезда пленительного счастья,
A star of captivating fortune,

Россия вспрянет ото сна,
And Russia’ll wake up from sleep just,

И на обломках самовластья
And on absolutism flotsam

Напишут наши имена!
Will written be our names at last!


Рецензии